Ako si spríjemniť domáce väzenie spôsobené koronavírom

Ako si spríjemniť domáce väzenie spôsobené koronavírom
7. 1. 2021 Andrea Kúdelová
Áno, všetkých nás už unavuje sedieť doma a nič nerobiť, aby sme sa držali ďalej od všetkých ostatných. A áno, všetci sa tešíme na koniec opatrení proti koronavíru (alebo by sme to mali nazvať COVID-19?). Je to smutné, že musíme byť trpezlivý, lebo koniec je zatiaľ celkom v nedohľadne. Minulý rok z dovolenky nebolo nič a tento rok zatiaľ nevyzerá najsľubnejšie. Aby bol váš pobyt o niečo znesiteľnejší, radi by sme sa s vami podelili o niekoľko tipov. Napríklad ochrana pred slnkom môže zmeniť vašu (improvizovanú) domácu kanceláriu na celkom pekné miesto. Samozrejme, nie je všetko iba o robote. Je potrebné si aj oddýchnuť. Záhradné pergoly RENSON ponúkajú množstvo možností. Či už ste zarytí jogíni alebo si jednoducho radi posedíte pri čerstvej káve a koláčiku. Na čerstvom vzduchu jednoducho chutí všetko najlepšie!

Pri práci je dôležité mať presne toľko svetla, koľko je potrebné

Po pár dňoch vo svojej malej "homeoffice" kancelárii na vás môže doľahnúť depresia z uzavretého priestoru a samoty. Aby ste sa nedostali do tohto bodu, je dôležité, aby vaša dočasná kancelária bola útulným a pohodlným priestorom pre prácu. Pri práci je potrebné sa sústrediť. Frustrujúco nepohodlná kancelárska stolička je to posledné, čo potrebujete. Je však dôležité mať vo svojej miestnosti aj dostatok svetla. Najmä priame slnko znemožňuje prácu na PC zariadení. Ak ste v malej miestnosti a ešte k tomu orientovanej na južnú stranu vášho domova, môže sa vám počas slnečných dní miestnosť prehrievať. Kvalitné tienenie sa postará o to, aby bola po celý deň vo vnútri príjemná a sveteľná pohoda bez toho, aby ste museli pracovať pri umelom svetle. Medzi najobľúbnejšie druhy tienenia v súčasnosti patria exteriérové žalúzie a screenové fasádne rolety. Príjemnú atmosféru, duševný pokoj a inšpiráciu dodajú vašej domácej kancelárii aj zelené rastliny. 

Nezabudnite na dostatočné vetranie

Ak trávite vo svojej improvizovanej kancelárii celý deň, nezabúdajte na výmenu vzduchu. Ak vás začína pobolievať hlava, nemusí za to nevyhnutne nejaký príznak COVID ochorenia. Môže to byť varovný signál, že je potrebné urgentne vymeniť vzduch v miestnosti, keďže obsahuje príliš veľa CO2. Dostatočná hladina kyslíka vám pomôže nielen sa sústrediť na prácu,ale zabraňuje bolestiam hlavy, ako aj migréne po večernom opustení domácej kancelárie. Pravidelný prísun čerstvého vzduchu je dôležitý faktor, ktorý ovplyvňuje našu duševnú a psychickú pohodu. 

Ako si spríjemniť domáce väzenie spôsobené koronavírom

Pitný režim

Voda je nevyhnutnou tekutinou pre správne fungovanie nášho organismu. Keď už začíname pociťovať jej nedostatok formou smädu, je to znak toho, že naše telo je dehydratované. Pocit smädu a sucha v hrdle je signálom toho, že trpia obličky, močový systém a srdce, cítime sa unavení a bolí nás hlava. Aby ste predišli týmto signálom začnite ráno na lačno pohárom vody a majte pri svojom pracovnom stole po ruke vždy plný džbán vody, aby ste si mohli dopriať tekutín, kedykoľvek si na to spomeniete.  

Život nie je iba o práci, užívajte pod svojou hliníkovou pergolou

Ak sa už blížite do bodu, kedy sa rozprávate so stenou, je dôležité dožičiť telu čas na relaxáciu. Aby ste sa mohli zbaviť stresu a vyčistiť si hlavu, nezabudnite si vyhradiť pár hodín pre seba a svoje záľuby. Vyjdite von a naplňte si pľúca čerstvým vzduchom - rozšírte si svoj duševný obzor. V prírode sa otvára myseľ a prichádzajú nové inšpirácie. Ak je to možné, svoje záľuby robte vonku. Pod pergolou RENSON si môžete vychutnať pohodlie ako doma a pritom dýchať čerstvý vzduch. Že vonku fúka? Nevadí, vďaka vetruvzdorným clonám alebo posuvným panelom a vykurovaní môžete udržať nepriazeň počasia mimo pergoly. A potom sa stačí potešiť malým občerstvením, alebo si môžete ponaťahovať svoje kosti. Možností je tak veľa. 

Užívajte si pod svojou hliníkovou pergolou

V týchto časoch nie je dôležité iba vaše fyzické zdravie. Na našu imunitu vplýva aj duševné zdravie a pohoda. Premeňte si svoju improvizovanú kanceláriu na pohodlné miesto a vždy keď je to len trochu možné, nasmerujte svoje kroky na čerstvý vzduch. A buďte si istí, že toto obdobie mimoriadnych opatrení zvládnete v psychickej pohode.

 

 

 

 

Mohlo by sa vám páčiť