Využitie pergoly v zime

Využitie pergoly v zime
22. 2. 2021 Ľubomír Múčka - predajca pergol Štúdio tieniacej techniky K-system Bratislava
Aj počas chladného počasia môžete vo svojej pergole stráviť nezabudnuteľné chvíle. Je to miesto, kde žijete. Ak by vám niekto tvrdil, že pergola s presklením slúži ako zimná záhrada, neverte mu. Firmy, ktoré sa špecializujú na výrobu a montáž zimných záhrad o tom vedia svoje. Základná problematika, ktorú majú zimné záhrady poriešenú sú tepelné mosty. Pergola sama o sebe je iba prístrešok - záhradná miestnoť, ktorá chráni pred nepriaznivým počasím. Je to vonkajší priestor, miesto kde môžete variť, večerať, organizovať párty, športovať, relaxovať .... Je to miesto, kde žijete. Pergoly Renson ponúkajú to najlepšie z oboch svetov: maximálny komfort, luxus a možnosť byť vo svojom dome a súčasne sa pritom tešiť z pobytu vonku.

Doprajte si skutočný relax pod vašou pergolou

Keď vonku vykuknú slnečné lúče, ktoré prehrejú vašu pergolu, môžete sa s chuťou zababušiť do jemnej vlnenej deky a na ratanovej sedačke obklopení vankúšmi si môžete prečítať svoju obľúbenú knihu. Alebo si len tak zacvičte napríklad obľúbenú jógu. Relaxačné cvičenia a zdravý životný štýl začína byť súčasťou života čoraz väčšieho percenta obyvateľstva. Bioklimatická pergola vám zabezpečí komfort, aby ste počas chladných zimných dní mohli cvičenie praktikovať na čerstvom vzduchu. Zbavíte sa tak nadbytočného stresu a naberiete energiu po náročnom dni v práci.

Vďaka systému Heat&Sound rozozvučíte svoju pergolu a relaxačné cvičenie si vychutnáte na plno. Vytvorte si príjemnú atmosféru s obľúbenou hudbou od skorého rána do večera. Vykurovací a ozvučovací systém Heat&Sound  je integrovaný ako plnohodnotný modul po celej šírke strešnej konštrukcie pergoly a je dodávaný v rovnakej farbe ako pergola. Zaštýlový a nerušený vzhľad vďačia reproduktory a ohrievač systému integrácie do pergoly. Ohrievač je možné naklápať v rámci rozmezia 30 stupňov, čo umožňuje optimálne nastavenia distribúcie tepla, tak ako vám bude vyhovovať. Ohrievač v pergole vyžaruje krátkovlnné infračervené svetlo, ktoré okamžite rozptýli teplo a poskytne príjemný pocit pohodlia. Vodeodolný audio systém dotvorí tento príjemný pocit naplňujúcou hudobnou atmosférou, ktorá vám spríjemní chvíle strávené v priestoroch vašej pergoly Audio systém je možné prepojiť s multi-room systémom a dá sa kontrolovať aj cez Bluetooth. Hoci kombinácia audio systému a ohrievača garantuje jedinečný plnohodnotný zážitok, je ich prirodzene možné objednať aj samostatne. Kompletná kabeláž tohto systému je schovaná v rámci vnútornej konštrukcie pergoly.

Samozrejme aj presklenú pergolu je možné vykúriť, avšak efekt tepla vymizne s vypnutím vykurovacieho zariadenia a tak je vykurovanie zimnej záhrady neefektívne. Navyše nahromadená vlhkosť sa pri nízkej teplote bude pravdepodobne zrážať vo forme kvapiek. Napriek tomu, že pergola nespĺňa tie isté funkcie ako zimná záhrada, môžete ju využívať aj v zime.

 

Využitie pergoly v zime

Rodinná grilovačka

Máte radi grilovanú zeleninu alebo steaky? Ani počas chladných dní sa nemusíte vzdať obľúbenej rodinnej grilovačky. Práve bioklimatické pergoly s možnosťou otvorenia lamiel v strešnej časti umožnia odvod dymu z vašej pergoly. A tak môžete grilovať kedykoľvek sa vám zachce. 

Využitie pergoly v zime

Horký nápoj s rodinou a priateľmi

Všetci máme radi, keď počas letných dní si môžeme na terase vychutnať kávičku alebo iný nápoj. Vďaka bioklimatickej pergole si tento pôžitok môžete dopriať aj v zimnomobdobí a to nie len počas dňa. Vďaka integrovanému LED osvetleniu si tento pôžitok môžete vychutnať aj počas dlhých zimných večerov.

Detský kútik

Súčasná nepriaznivá COVID situácia je veľká psychická záťaž. Najmä rodiny s deťmi v časoch obmedzeného pohybu na verejnosti uvítajú, ak si budú môcť pergolu aspoň dočasne pretvoriť na detský kútik. Pobyt deťom na čerstvom vzduchu prispieva. Potešte svoje deti a umiestnite im do pergoly napríklad závesnú hojdačku alebo šmykľavku. 

Využitie pergoly v zime

Homeoffice v prírode

Zapnite si vykurovacie teleso, pripojte sa k elektrine a internetu a užívajte si pobyt na čerstvom vzduchu. Aj takáto malá zmena možno povedie k zvýšeniu tvorivosti a pracovného výkonu. Je totiž preukázané, že dobre okysličený mozog pracuje oveľa lepšie.

Využitie pergoly v zime - home office

Skladovací priestor

Ak máte pergolu s pohyblivými bočnými stenami, môžete si vytvoriť oddelený priestor vhodný pre skladovanie. Nezáleží na tom, či ide o screenové clony, posuvné sklá alebo Loggia panely. Ak sa rozhodnete naprílkad maľovať, môžete pergolu s uzatvorenými stenami dočasne použiť ako skladovací priestor. V každom prípade však treba zvážiť, čo je možné v pergole skladovať, aby skladovaným predmetom neuškodila vlhkosť a prípadný chlad. 

Typy ako si spríjemniť väzenie spôsobené koronavírusom. 

 

 

Mohlo by sa vám páčiť