Čistiaca sada Renson pre žiarivé farby a dlhú životnosť pergoly

Čistenie pergol
5. 2. 2021 Dana Líšková - predajca pergol Štúdio tieniacej techniky K-system Banská Bystrica

Chcete, aby si vaša pergola Renson zachovala svoje žiarivé farby? Odporúčame ju pravidelne udržiavať , t.j. raz alebo dvakrát ročne. 

Pergola je celoročne vystavená poveternostným vplyvom a ich negatívnym účinkom na akýkoľvek materiál. Ak chcete, aby si vaša pergola Renson zachovala svoje žiarivé farby, odporúčame ju pravidelne udržiavať, tj. raz alebo dvakrát ročne. Vhodné ošetrenie je pred začatím jarnej sezóny, keď vykukne slniečko a príroda sa zazelená. Keď sa totiž pohodlne usadíte pod pergolou, určite nebudete chcieť pozerať na nečistoty, ktoré sa tam počas zimy usadili. Práve dobrý pocit z čistého priestoru a čistej konštrukcie pergoly priespieva k vašej pohode. S čistotou zariadenia vo vnútri pergoly si poradí každá gazdika.  Na očistenie konštrukcie pergoly poslúži čistiaca sada, ktorú firma RENSON dlhodobo vyvíjala, odskúšala a pretu ju vrelo odporúča.

Pri čistení pergol dodržiavajte tieto zásady:

  • pri čistení pergoly nepoužívajte agresívne alebo korozívne prostriedky
  • používajte iba mäkké, nestrapkajúce sa textílie
  • vyvarujte sa nadmernému drhnutiu
  • nepoužívajte parné čističe
  • povrch umyte čistou studenou vodou ihneď po vyčistení
  • aj krátkodobé pôsobenie organického rozpúšťadla ako sú riedidlá, acetóny, zásady, alebo kyseliny korozívnych alebo iných čistiacich prostriedkov, ktoré poškodzujú lak, môže spôsobiť nezvratné poškodenie povrchu laku, ktoré je okom neviditeľné.

Nosná konštrukcia pergoly je vyrobená z hliníka s práškovým nástrekom. Každoročné čistenie pomocou čistiacej sady Renson Maintenance Kit zaistí, že intenzívna farba vašej pergoly zostane zachovaná po celé roky a taktiež poskytne ďalšiu ochranu pred kyslými dažďami, morským vzduchom a UV lúčmi. V pobrežných a zalesnených oblastiach odporúčame vykonávať údržbu vašich zariadení najmenej dvakrát do roka. 

Čistiaca sada Renson pre žiarivé farby a dlhú životnosť pergoly

Čistiaca sada obsahuje dve účinné zložky

Renson CLEAN je koncentrovaný produkt so silnými čistiacimi a odmastňovacími vlastnosťami, ktorý slúži na odstránenie najbežnejších druhov prírodnej špiny, ako je prach, mastné zrážkyy, škvrny od mastnoty, mach, zvyšky hmyzu atď. Tento produkt nemožno porovnávať s bežnými čistiacimi prostriedkami. Preniká hlboko a "vyzdvihne" nečistotyy. Renson CLEAN je možné použiť aj na čistenie stiech z polyesterových látok a screenových clon zo sklených vlákien.

Po vyčisteníte musíte hliníkovú konštrukciu chrániť prípravkom Renson PROTECT. Na povrchu zostane ochranná fólia, ktorá umožnuje čistenie povrchu jednoduchým stieraním pomocou minimálneho množstva prostriedku Renson CLEAN. Ochranný prípravok Renson PROTECT ochraňuje hliníkovú konštrukciu pred kyslými dažďami, morským vzduchom, UV lúčmi a zaručuje, že farba zostáva dlho rovnako intenzívna. 

Čistiacu sadu odporúčame k čisteniu pergoly Algarve, Algarve Canvas, Camargue, Camargue SKYE, Lapure.

 

 

 

Mohlo by sa vám páčiť