Akú pergolu vybrať?

Prestrešenie terasy pomocou integrovanej konštrukcie Aero Skye RENSON
30. 3. 2021 Adam Müller - predajca pergol Štúdio tieniacej techniky K-system Žiar nad Hronom
Pri zastrešení terasy často vzniká otázka: "Vybrať si pergolu s hliníkovou lamelovou strechou alebo pergolou s látkovou strechou?".

Pergoly sú jedným z mnohých architektonických prvkov, ktoré sú obľúbené vďaka svojej funkčnosti, ale aj pre svoj estetický vzhľad. Z funkčného hľadiska vám pomôže rozšíriť váš priestor v exteriéry a z terasy vytvorí ďalšiu miestnosť, ktorá je priamo spojená s vašou záhradou / dvorom. Pergola vám v závislosti od použitého typu môže taktiež pomôcť aj pri ochrane pred počasím (slnkom, dažďom, vetrom). Z dizajnového hľadiska pergola výrazne vylepší celkový vzhľad vášho domova a jej prevedenie môže byť zosúladené s architektonickým štýlom domu. V našej ponuke nájdete pergoly RENSON, ktoré sa vyznačujú dokonalou povrchovou úpravou a dôrazom na najmenšie detaily - upevňovacie a inštalačné prvky sú kryté v ráme konštrukcie a zvonka neviditeľné. 

Pergola LAPURE s látkovou strechou

V našej ponuke nájdete pergoly Lapure® a Lagune® značky RENSON, ktoré vďaka zastrešeniu látkou odolnou voči slnečnému žiareniu, môžu byť zcela otvorené. Výsuvom strešnej clony buď zabezpečíte maximálny prístup slneného žiarenia, čo je výhodné najmä v chladnejšom období, alebo strešnú clonu zatiahnete, aby ste dosiahli príjemného tieňa. 

Pergola Lapure je charakteristická ľahkou hliníkovou konštrukciou s plne stiahnuteľnou strechou vyrobenou z nepremokavej textílie. O dokonalé napnutie sa stará patentovaný systém zámkov ZIP. Strecha pergoly Lapure poskytuje dokonalú ochranu pred slnkom a dažďom a bez priečnych nosníkov vyvoláva po otvorení strechy dojem neobmedzeného priestoru. Povrch strechy môže byť zarovnaný so stĺpmi alebo môže presahovať cez ne, až do dĺžky 1 m.Tento presah poskytuje ešte lepšie tienenie, najmä pri zapadajúcom slnku.

V prípade pergoly s látkovou strechou RENSON sa vôbec nemusíte obávať životnosti textilnej clony. Použité materiály nemajú vôbec nič spoločné s textilnými tieniacimi produktami ázijského pôvodu zakúpenými v obchodnom reťazci alebo cez internet od neznámeho výrobcu. Vo veľmi krátkom čase spotrebitelia prichádzajú na to, že lacné produkty zakúpené v obchodnej sieti alebo cez internet môžu byť vhodným dočasným riešením na vyriešenie akútnej situácie, v žiadnom prípade však nejde o trvalé riešenie problému, keďže dodávateľ neposkytuje žiadne s výrobkom súvisiace služby (poradenstvo,montáž,servis, výmena látky, ......).

Pergola Algarve a Camargue s lamelovou strechou

Zastrešenie terás pomocou pergoly s lamelovou strechou umožňuje regulovať množstvo prichádzajúceho slnečného svetla pomocou naklápania lamiel. V prípade nadmerného slnečného žiarenia môžu byť lamely celkom uzavreté. Pergoly Algarve a Camargue majú vodotesnú strechu vyrobenú z extrudovaných hliníkových lamiel, ktoré sa môžu otáčať okolo svojej osi až do 150 stupňov. Vďaka nim strecha poskytuje dokonalú ochranu pred slnkom a umožňuje odvetrávať nahromadené teplo pod pergolou. Strecha pergoly je vodotesná - voda sa odvádza systémom vnútorných odkvapov integrovaných do konštrukcie pegoly. Jednoduchý a nadčasovýi vzhľad pergoly Algarve a Camargue dokonale zapadá do architektúry tradičných aj extra moderných budov. 

Ak je slniečka naopak nedostatok, umožňujú pergoly Camargue®Algarve® a Aero® nahradiť časť strešných hliníkových lamiel svetlopriepustnými lamelami zo skla -tzv. Lineo® Luce. Vďaka týmto lamelám získate viac denného svetla. Tento malý trik dokáže vyriešiť problém najmä v prípade, keď sa pergola montuje na terasu v tvare U a má prestrešiť priestor medzi dvoma či troma stenami. Lamely prepúšťajúce denné svetlo sú však vhodné aj na terase rodinného domu, kde pergola predstavuje rozšírenie obytného priestoru z obývačky a vzniká obava nedostatku slnka. Do každej strešnej časti je možné vložiť maximálne 5 svetlopriepustných lamiel o maximálnej šírke 4 m. Môžu byť umiestnené vedľa seba alebo rozmiestnené podľa vášho želania. Lineo® Luce je ideálnym riešením ako mať prístup svetla aj pri zatvorenej streche. 

Možnosti využitia presklenených lamiel Lineo Luce:

Pergola Algarve a Camargue s lamelovou strechou          Pergola Algarve a Camargue s lamelovou strechou        Pergola Algarve a Camargue s lamelovou strechou

Spravte si radosť pohľadom na nočnú oblohu s pergolou SKYE

Pergola SKYE® je najnovšia a najexkluzívnejšia pergola spoločnosti RENSON na trhu. Je vybavená všetkým, čo doteraz poskytoval najmodernejší model Camargue - masívnou a odolnou hliníkovou konštrukciou s lamelovou strechou, ktorá ponúka množstvé ďalších doplnkových riešení (bočné krytie, integrované LED osvetlenie, integrovaný vykurovací a ozvučovací panel, posuvné panely, presklenie, atď. ). Pergola Skye má však oveľa viac - plne výsuvnú strechu. Lamely je možné naklopiť v ľubovoľnom uhle v rozmedzí 145 stupňov a taktiež viete vytvoriť úplne plochú nepriehľadnú strechu naklopením lamiel do vodorovnej polohy. Vďaka patentovanej technológii S-Drive sa strecha vysúva synchrónne, a toaj pri asymetrickom usporiadaní jej častí.

Nemusí však vždy ísť len o pergolu s nohami. Od októbra 2018 je v ponuke značky RENSON aj strešná konštrukcia s možnosťou integrácie do predpripraveného otvoru, tzv. Aero Skye. Toto najnovšie a najexkluzívnejšie prevedenie v sortimente prestrešenia terás je kompletne vybavené hliníkovými lamelami, ktoré sa môžu otáčať a posúvať. Lamely poskytujú ochranu pred dažďom, slnkom a vetrom. Viac ako zastrešenie terasy sa Aero Skye bez problémov integruje do architektúry. Z terasy sa tak stáva ďalšia vonkajšia miestnosť, ktorú je možné využívať po celý rok. V lete je možné horúci vzduch odvádzať miernym naklopením lamiel, pričom je zachovaná ochrana proti slnečnému žiareniu. V zime aj v lete je možné strechu v prípade potreby takmer naplno odsunúť a využiť slnečného žiarenia. 

Spravte si radosť pohľadom na nočnú oblohu s pergolou SKYE

 

Na čo by ste nemali zabudnúť, ak chcete, aby vaša pergola stále vyzerala ako nová.

Výpis rozdielov pri použití látkovej a lamelovej strechy
  Lamelová strecha Látková strecha
Strecha horizontálna vždy zošikmená
Spôsob montáže samostatne stojaca/pripojená k stene pripojená k stene
Možnosť regulácie osvetlenia naklápanie lamiel, odsúvanie lamiel iba pri Skye, presvetlené lamely Lineo Luce strechu je možné iba zatiahnuť, alebo roztiahnuť
Svetlo pri "zatvorenej" streche s výnimkou Lineo Luce pergola neprepúšťa svetlo cez strechu látka prepúšťa svetlo v závislosti od vlastností použitej textílie (faktor prechodu svetla udáva tzv. transmisia)
Kapacita zaťaženia unesie zaťaženie snehom neunesie zaťaženie snehom
Farba strechy farba podľa vlastného výberu obmedzený výber farieb textílií

 

Mohlo by sa vám páčiť